محل تبلیغات شما

در جواب سدیم کلراید جیست و چه کاربردهایی دارد؟ باید گفت سدیم کلراید با فرمول شیمیایی NaCl ترکیبی یونی می باشد درواقع سدیم کلراید نمکی است که مسئول شوری آب دریا و مایع خارج سلولی بسیاری از موجودات چند سلولی است. این ماده به شکل خوراکی یعنی همان نمک سفره است که معمولا به عنوان چاشنی و نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود. همچنین سدیم کلراید یک ترکیب اساسی برای  جذب و انتقال مواد مغذی، حفظ فشار خون،  تعادل مناسب مایعات، انتقال سیگنال های عصبی، انقباض و انبساط عضلات به حساب می آید.

درادامه مقاله به سدیم کلراید جیست و چه کاربردهایی دارد؟ پرداخته شده است و برای اطلاع از قیمت سدیم کلرید و خریدمی توانید با کارشناسان مجموعه مریک شیمی که سابقه زیادی در فروش کلرید سدیم دارد تماس بگیرید. همجنین می توانید به صورت آنلاین از سایت مریک شیمی خریداری کنید و مواد آزمایشگاهی اصل و با کیفیت را در سریعترین زمان ممکن با تضمین و بهترین قیمت تهیه کنید.

سدیم کلراید جیست و چه کاربردهایی دارد؟

سدیم کلراید جیست و چه کاربردهایی دارد؟

سدیم کلراید یک ترکیب معدنی است و هنگامی که سدیم و کلر با هم پیوند برقرار می کنند مکعب های سفید و کریستالی تشکیل می دهند. مقادیر زیادی از این ماده در بسیاری از فعالیت های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا منبع اصلی ترکیبات سدیم و کلرید است که به عنوان ماده اولیه برای سنتزهای شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد همین ماده است. دومین کاربرد مهم این ماده یخ زدایی جاده ها در دماهای زیر صفر است.

 

نمک معمولا برای پخت و پز استفاده می شود و می تواند به عنوان یک ماده غذایی در مواد غذایی یا محلول های پاک کننده هم کارایی داشته باشد. همچنین سدیم کلراید برای درمان یا جلوگیری از کاهش سدیم ناشی از کم آبی، تعریق بیش از حد یا بهم خوردن الکترولیت های بدن در پزشکی کاربردهای مهمی دارد مثل سدیم کلراید ۹ درصد برای شستشو. به دلیل داشتن کاربردهای مهم این ماده دانستن سدیم کلراید جیست و چه کاربردهایی دارد؟ اهمیت زیادی دارد. مهم ترین کاربرد سدیم کلراید در صنعت مواد غذایی است.

کاربرد سدیم کلراید در صنعت مواد غذایی

  1. به عنوان یک ماده تقویت کننده طعم، نگهدارنده، اتصال دهنده، افزودنی کنترل تخمیر، کنترل کننده بافت و تغییر رنگ به مواد غذایی اضافه می شود.
  2. نمک در صنایع غذایی در بسته بندی گوشت، کنسرو، مواد پختنی، لبنیات و محصولات آسیاب شده هم کارایی خودرا دارد.
  3. تقویت گلوتن یا همون کمپلکس الاستیکی پروتئین – آب در خمیرهای خاص و به عنوان تقویت کننده طعم مثلا بر روی مواد پخته شده استفاده می شود.
  4. درواقع نمک یک امولسیفایر طبیعی است که باعث می شود روغن ها به راحتی در آب حل شوند.
  5. نمک سدیم کلراید به منظور بهبود رنگ ژامبون و بقیه محصولات گوشتی فرآوری شده در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان نگهدارنده، نمک مانع از رشد باکتری ها می شود و به عنوان یک اتصال دهنده در سوسیس عمل می کند تا یک ژل اتصال دهنده برای گوشت ، چربی و رطوبت تشکیل دهد. همچنین به عنوان تقویت کننده عطر و طعم دهنده محصولات گوشتی کارایی دارد.
  6. در صنایع لبنی هم نمک به عنوان یک عامل کنترل رنگ، تخمیر و بافت به پنیر اضافه می شود. این ترکیب به پنیر خامه ای، شیر تغلیظ شده و تبخیر شده، دسرهای یخ زده، بستنی، پنیر طبیعی و فرآوری شده و سایر فراورده های لبنی اضافه می شود.

کاربرد صنعتی سدیم کلراید

  1. کلرید سدیم در فرآیند Solvay برای تولید کربنات سدیم و کلرید کلسیم وظیفه مهمی دارد. و کربنات سدیم برای تولید شیشه، بی کربنات سدیم و رنگ ها و بسیاری از مواد شیمیایی دیگر استفاده می شود. به همین دلیل دانستن سدیم کلراید جیست و چه کاربردهایی دارد؟ مهم است
  2. در فرآیند مانهایم و Hargreaves از سدیم کلراید برای تولید سولفات سدیم و اسید هیدروکلریک استفاده می شود.
  3. پیدا کردن نفت و گاز توسط این ترکیب می باشد و جزء اساسی مایعات حفاری چاه است و برای افزایش چگالی مایعات حفاری جهت غلبه بر فشار گازها استفاده می شود به همین دلیل این ترکیب برای بهبود وضعیت بتن در محفظه های سیمانی هم کاربرد دارد.
  4. سدیم کلراید در پردازش آلومینیوم، بریلیم، مس، فولاد و وانادیوم استفاده می شود.
  5. در صنعت خمیر کاغذ و کاغذ سازی از نمک برای سفید کردن خمیر چوب استفاده می کنند.
  6. این ماده در تهیه کلرات سدیم کاربرد مهمی دارد، که به آن اسید سولفوریک و آب اضافه می شود تا دی اکسید کرین تولید شود که یک ماده شیمیایی عالی سفید کننده مبتنی بر اکسیژن می باشد.
  7. این ماده در تهیه انواع لاستیک، نئوپرن و لاستیک سفیدنقش مهمی دارد. آب نمک و اسید سولفوریک برای انعقاد امولسیون لاتکس حاصل از کلر دار شدن بوتادین هم کارایی دارد.
  8. سدیم کلراید برای ایجاد استحکام به خاک زیرین بزرگراه ها اضافه می شود تا نمک تغییرات سطح زیرین این سازه ها در اثر رطوبت و بار ترافیکی را به کمترین حالت خودش برساند.

خطرات سدیم کلراید

برای دانستن سدیم کلراید جیست و چه کاربردهایی دارد؟ باید خطرات و اثراتی که در محیط زیست هم دارد را بداینم. استفاده از این ترکیب به عنوان نمک جاده در نهایت باعث زیاد شدن حجم  نمک به سفره های آب شیرین می شود که می تواند زندگی گیاهان و آبزیان را با ایجاد تغییرات اسمزی به خطر بیاندازد همچنین یخ زدایی بزرگراه ها با نمک باعث خوردگی پایه پل ها، وسایل نقلیه موتوری ، میله های تقویت کننده، سیم و سازه های فولادی محافظت نشده مورد استفاده در ساخت و ساز جاده ای می شود. ولی باران های بهاری و ذوب برف ها غلظت سدیم کلراید را در منطقه ای که نمک استفاده می شود، کاهش می دهند.

اگر واکنش آلرژیک به این ماده داشته باشید یا اگر میزان سدیم خون بالا باشد نباید سدیم کلراید مصرف شود. ممکن است عوارضی مثل  درد معده، تهوع و استفراغ یا تورم دست یا پاها را داشته باشید و دصورت مشاهده این علائم باید استفاده از این ماده را متوقف کنید. در صورت ابتلا به فشار خون بالا، بیماری کلیوی یا کبدی، احتباس مایعات مخصوصا در اطراف پاها یا ریه ها، نارسایی احتقانی قلب، پره اکلامپسی بارداری مصرف این ماده ممنوع خواهد بود.

رازهای تبلیغات موفق

ساخت لوله آزمایشگاهی

بهترین داستان های جذاب برای کودکان

سدیم ,کلراید ,استفاده ,ماده ,نمک ,های ,سدیم کلراید ,می شود ,استفاده می ,به عنوان ,این ماده ,عنوان تقویت کننده

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نوین رایانه پنجره ی نسیم گردشگری و بومگردی ریپورتاژ فانوس رایانه تشک تشک طبی تشک خوشخواب یک نفره دوربین های دیجیتال گروه طراحی سایت آیهان وب patmat نمایندگی کیا